år 2015 föddes den tokiga idén att odla en tropisk superalg i Sverige

Ebbas Alger leds av  marinbiologen Ebba Olsson som är specialiserad inom vattenbruk. Efter flera olika projekt och studier landade Ebba i att starta en odling av spirulina eftersom spirulina är ett av världens näringsrikaste livsmedel och kan odlas miljömässigt hållbart. Så hon köpte en liter spirulinakultur och provade att odla i en barnpool på vardagsrumsgolvet i sin dåvarande lägenhet. Trots att spirulina inte odlats kommersiellt på dessa breddgrader tidigare frodades algerna!

     När jag upptäckte att all spirulina som säljs i Sverige är importerad, ofta från andra sidan jorden, bestämde jag mig för att starta algfarm. Så nu kan du njuta svensk superfood som är hållbart odlad i rent dricksvatten och utan långa transporter." 

Nu var det bara att hitta den perfekta platsen med passande växthus. När Ebba en solig dag i september kom till Brunsbergs Forskningsstation i Värmland var det kärlek vid första ögonkastet. Här skulle Skandinaviens första spirulinafarm ligga! 

Sedan dess har Ebbas Alger fördubblat sin produktion år för år och efterfrågan har varit mycket stor. Privatpersoner, restauranger, juicebarer och hälsokostbutiker älskar den milda smaken på Ebbas spirulina. Att den dessutom är odlad i Sverige och inte på andra sidan jorden är förstås en stor fördel för alla med intresse för miljö och hållbarhet.  

Tack för att du köper svensk spirulina och stödjer hållbart producerat livsmedel från svenska landsbygden.  

Klicka på bilden nedan och följ med till algfarmen!

Team Ebbas Alger

För att nå drömmen om en framgångsrik algfarm krävs ett starkt team. Med bred kompetens inom olika områden är Ebbas Algers mål att möta kraven från den hälsomedvetna konsumenten genom att vara den ledande aktören i Skandinavien av hållbart odlad spirulina av högsta kvalité.

Vd Ebba Olsson 

Ebbas superpower är verksamhets- och produktutveckling. Vad blir nästa steg i Ebbas Alger?

Camilla Eklöf

Camillas superpower är ekonomi. Hon har fullständig koll på siffrorna i företaget.